De zanglessen die Anke Brokstra gaf

…….Ik mis je lessen nog steeds verschrikkelijk, wat waren het toch bijzondere momenten en wat heb ik veel geleerd. Wat fijn dat zo’n lied nog is blijven hangen en het je zo diep bereikt heeft!…….

Inge Ruys

Hallo Anke, Ik kende jou voorheen als Anneg Konings. Ik was iets aan het verstellen en luisterde naar Lieder van Schubert en herinnerde me, ik denk Hans die in onze groep “die Lindenbaum” zong. Wat een pracht groep was dat. Zoiets heb ik nooit meer kunnen vinden. Alhoewel ik er nog steeds naar verlang. Jij had daarmee iets unieks gecreeerd. Veel dank daarvoor. Ik denk er met veel plezier aan terug. IN die tijd leerde ik net Wim kennen en wij hebben toen nog eens op jullie honden gepast in Overloon. Ik wilde al zo lang contact zoeken en nu vond ik jullie dankzij internet en zie verrast dat jullie beiden verder gegaan zijn in de schilderkunst. Wat bijzonder toch! Ik weet niet wanneer je 80 jaar geworden bent. Hoop dat het jullie goed gaat en groet jullie bij deze heel hartelijk.

Harriet Hagenbeek en Wim Nas

Dear Anneg. Happy birthday!!! In the attachement i am sending you little film. Love Olga
hiep hiep hoera voor Anneg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lieve Anneg, Een van de kuikentjes op jouw schilderij bij mij aan de muur kwetterde wat vanaf het doek naar mij, en zowaar, ik kon het verstaan, het ging natuurlijk over jou, zo leuk, en echt heel blij voor je, van harte gefeliciteerd, dat het een hele mooie dag voor je mag worden, met lieve mensen om je heen, dat je er van geniet, en dat je het helemaal kan vieren zoals jij het graag wil. Van mij een warme knuffel uit Amersfoort. Ik drink er vanavond zeker een glaasje op, in gedachten even echt bij jou op bezoek, met heel veel mooie herinneringen en dankbaar voor dat wat je me mee gaf en wat nooit verloren gaat, ik zoek gewoon een mooi lied en kijk naar de rozen in mijn tuin, dan ben ik voor nu toch een beetje bij je. Veel liefs, een verjaardagskus, van Mieke Hameeteman
Lieve Anneg, Allereerst van harte met je verjaardag! Het is al weer een tijdje geleden, dat ik iets van me heb laten horen (Is ook niet mijn sterkste punt). De tijd dat ik zangles bij je gehad hebt, was heel belangrijk voor me en denk hier ook vaak aan terug. Hele mooie herinneringen en het heeft me ook echt geholpen in krijgen van vertrouwen wie ik echt ben. Met mij gaat alles verder goed. Ik ben nog steeds druk bezig met mijn bedrijf. Ik heb het geprobeerd te verkopen, maar dat werd niets. Blijkbaar nog niet de goede tijd. Op dit moment haal ik er echter weer veel plezier uit, dus we gaan er nog even mee door. Met Marcia en mij gaat ook alles goed. Nu de kids iets groter zijn, hebben we ook weer iets meer rust. Jort, Sofie en Saar beginnen al echt groot te worden. Ik heb een paar foto’s van ze bijgevoegd. Jort zit nu al een jaar op vioolles, omdat hij de “dancemacabre” zo mooi vond. Zijn enthousiasme is nu wel beetje gekanteld, dus ik weet niet of hij het nog een jaar gaat volmaken. Sofie en Saar houden erg van zingen. Nu ze ouder worden kunnen ze de hele teksten van liedjes die ze horen ook meezingen. Erg schattig om te horen. Ik geniet erg van ze. Ik herinner me dat ik ooit bang was dat je van het ene kind meer zou houden als van het ander. Dat is gelukkig helemaal niet het geval, want ik hou erg veel van ze, ieder op zijn/haar eigen manier. Ik hoop dat het met jou en Bas ook goed gaat en jullie veel plezier beleven aan het schilderen en leven. Ik wil je hiervandaan ook alle goeds toewensen en in ieder geval een heel erg mooie dag. Ik denk nog heel vaak aan je en alles wat je mij hebt geleerd. Heel veel liefs uit Rotterdam! Ernst Ook gefeliciteerd van Marcia, Jort, Sofie en Saar!
Lieve Anneg, Van harte gefeliciteerd met je 80e verjaardag!! Wat een mijlpaal! Nog heel veel mooie, gezonde en inspirerende jaren gewenst! Hoe gaat het met jou en Bas? Ben je nog veel aan het schilderen? Af en toe kijk ik op je site en zie weer mooie nieuwe werken voorbij komen. Bij ons is alles goed. In de bijlage een fotootje van ons viertjes. Kan je zien hoe groot de kinderen alweer zijn. Noah is zo’n leuke grote knul, 13 jaar alweer en af en toe lekker aan het puberen zoals het hoort. En Lente wordt ook al een hele dame. Druk met haar vriendinnen, pianoles en zingen… En Martin is zijn relaxte zelf… En met mij gaat het ook goed. Ook lekker aan het zingen in een kleine vocalgroup hier in Houten. Samen met 6 andere mooie wijze vrouwen mooie harmonieën zingen. Zo fijn dat dat nu, na een paar maanden online zingen, weer ‘live’ kan. Afgelopen vrijdag was ik met Ernst uit eten om weer eens bij te praten. En dan hebben we het ook altijd over hoe bijzonder de zanglessen (levenslessen eigenlijk) waren voor ons. Het was een belangrijk deel van mijn leven en ik kan je niet zeggen hoe dankbaar ik je ben daarvoor! Voor nu hele dikke knuffel en geniet van deze zonnige verjaardag! Heel veel liefs, Mirjam